Rijschool.


mei 2018

Om van hun ?besmette? handel af te komen worden motorfietsen ook via de particuliere weg aangeboden. Ik weet dat er bedrijven zijn die hun slechte motoren, waarvan men zeker weet dat ze daar gezeur mee krijgen, door een personeelslid laten verkopen op de particuliere markt om zo herstelkosten en een eventueel juridisch proces te ontlopen. Dat daar nu een andere groep uit de motorbranche is bijgekomen verbaast mij aan de ene kant niet, maar verwondert mij wel omdat juist deze groep met veiligheid bezig behoort te zijn.

Ik heb het dan over de motorrijschool. Hoeveel van deze opleidingscentra het doen weet ik niet, maar dat het gebeurt staat als een paal boven water. Anja, niet haar echte naam uit bescherming, heeft van een ?particulier? in Rotterdam een Kawasaki ER6N van 2014 gekocht met slechts 16.504 km op de teller. Zij is, zoals zovelen, verliefd op de motor en met zo?n km stand zou het ook allemaal geen probleem moeten zijn. Tijdens de terugreis gaat het olielampje een paar keer aan en uit en thuis gekomen doet zij er op advies van de lokale motorzaak wat olie bij.

Echter blijft het probleem zich voordoen en besluit de motorzaak de motor voor nader onderzoek op te halen. Zij beginnen met de olie af te tappen, er komt niets uit terwijl er toch zichtbaar olie in het carter zit. Bij demontage van de carterpan blijkt het motorblok van binnen helemaal dicht geslibd te zitten met een vreemde substantie die nog het meest op siliconen lijkt. Dit blok is dus afgeschreven. Wanneer ik erbij geroepen word is het leed al geleden. Maar Anja wil het er niet bij laten zitten want zij heeft na wat speurwerk op internet ontdekt dat haar motorfiets van een motorrijschool in Rotterdam is geweest en dat de vriendelijke dame waarvan zij hem heeft gekocht daar werkzaam i s. Zij probeert samen met een keurrapport de koop ongedaan te krijgen.

Uit mijn rapport komt ook nog naar voren dat de kilometerstand onmogelijk kan kloppen. Helaas wordt een gang naar de rechtbank niet ingezet omdat er vanuit de hoek van justitie, lees politie, gewaarschuwd wordt dat de groep waar de rijschool toe behoort enig geweld niet schuwt en dat het verstandiger is om het verlies te aanvaarden. De motorzaak waar de ER6N staat, Huybers motoren, vindt dat zo sneu voor Anja dat deze de Kawasaki opkoopt ter sloop en dat zij voor inkoopprijs een motorfiets mag uitzoeken die wel goed is.

Top service door Huybers motoren en dat terwijl zij er verder niets mee te maken hebben gehad.


U bent bij deze weer gewaarschuwd.

 

pagina (1 van 89) volgende